sâmbătă, 15 octombrie 2011

Maica Domnului sau Maria ?


Diferenta dintre ortodocsi si protestanti se poate observa si din acest punct de vedere. Daca ortodocsii o cinstesc spunandu-i Maica Domnului, protestantii ii spun simplu, Maria. (nici macar Fecioara Maria)

Insa in chip minunat, Scriptura este cea care ne invata cum sa o numim pe Fecioara Maria: "Si s-a umplut de Duh Sfant Elisabeta si a strigat cu mare glas si a zis: Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau. Si de unde mie aceasta, ca sa vina la mine Maica Domnului meu?" Luca 1,41-43

Pentru cei care nu stiu, Elisabeta este insasi mama Sfantului Ioan Botezatorul, Inaintemergatorul Domnului nostru Iisus Hristos !

Iar pentru cei care vor sa deosebeasca adevarul de minciuna si credinta de necredinta, Duhul Sfant ne lasa prin Fecioara Maria o profetie uimitoare: "Caci, iata, de acum ma vor ferici toate neamurile" Luca 1,49

Si intrebam pe toti protestantii: S-a implinit sau nu aceasta proorocie a Scripturii?

Si intru adevar marturisim ca proorocia s-a implinit in Biserica cea una intemeiata de Hristos, in Biserica Sfintelor Scripturi, in Biserica cea vesnica si nebiruita, in Biserica pazitoare a "credintei predata sfintilor, odata pentru totdeauna" Iuda 3, in Biserica cea Ortodoxa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu